Palm Abbe Digital Refraktometer – Karbamid – Urea-baserad diesel-avgasvätska (AdBlue eller DEF) för SCR-katalysator

4.868 kr

Misco’s DEF-201 digital refraktometer är idealisk metod för testning och övervakning av koncentrationen av urea-baserade Diesel Exhaust Fluid (DEF eller AdBlue) som krävs av diesel motorer med Selective Catalytic Reduction (SCR-teknik). Denna refraktometer har en skala för DEF koncentration.

Artikelnr: 52-PA201X-185 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
185Urea (NH2)2C0% Weight/WeightUrea % wt.0 till 510.10.1

Urea refraktometer för testning Ureabaserad Diesel avgasvätska (DEF / AdBlue) Koncentration i SCR (Selective Catalytic Reduction) utrustade Diesel motorer

DEF-201 säger sanningen om dieselavgaserna


Diesel Exhaust Fluid (DEF) är redan en realitet för lastbilar, bussar och fordon som drivs av dieselmotorer. 2014 Nya Tier IV riktlinjer gäller för terränggående utrustning. Dessa förordningar kommer att påverka grävmaskiner, schaktmaskiner,  och andra kommersiella anläggningsmaskiner. Dessutom påverkas jordbrukstraktorer och lantbruksmaskiner, tunga gaffeltruckar och flygplatsers markservice utrustning. Även dieseldriven stationär utrustning såsom generatorer, pumpar och kompressorer kommer att krävas att uppfylla utsläppskraven.

Att följa EPA-regler, motortillverkare använder Selective Catalytic Reduction, vilket kräver en mycket exakt koncentration av flytande urea (DEF) för att fungera korrekt. Selective Catalytic Reduction system utnyttjar flytande urea, en kväve-baserade förening, att behandla dieselavgaser före dem in i en speciell katalysator. Vätskan kallas Diesel Exhaust Fluid (DEF) i USA och AdBlue® i Europa. Den består av en mycket speciell koncentration av vattenhaltiga urealösning i demineraliserat vatten. Injiceras i de varma avgaserna som en fin dimma, urea slår till ammoniak och omvandlar skadliga kväveoxider (NOx) till harmlös kvävgas och vattenånga.

Det bästa vapnet mot utspädd DEF.

Den rätta koncentrationen av Adblue (DEF) är avgörande att minska skadliga utsläpp av kväveoxider och förlänga livslängden på SCR komponenter. Även koncentrations varianter av så lite som +/- 0,8% kommer att förhindra en DEF vätska från att uppfylla de specifikationer som utfärdats av International Standards Organization (ISO). DEF utspädning eller kontamination kan påverka systemets prestanda och underhållskostnader . Den största föroreningshotet är vattenutspädning men utan rätt verktyg är det nästan omöjligt att veta om en DEF spätts ut.

Få konkreta resultat i på sekunden.

Palm Abbe DEF-201 refractometer är den idealiska metoden för att testa DEF  så att den är i rätt koncentration och att den inte spätts ut eller manipulerats. Tag bara några droppar DEF och på ett par sekunder utförs ett test och resultaten är exakt till +/- 0,1% av urea koncentrationen.

När några droppar prov har lagts till i provbrunnen, är det bara att trycka på en enda knapp för att inleda en mätning. Inom någon sekund, visas koncentrationen av urea på den stora 24-teckens bakgrundsbelysta LCD-displayen. Refraktometern kan också kalibreras med vatten med ett tryck på en knapp.

Nyckeln till precision och noggrannhet hos refraktometern är den  optiska motorn. En kombination av hög-index safiroptik och en detektor array med 1 024 element. Speciell maskinvara och programvara för automatiskt temperaturkorrektion kompenserar avläsningar över ett brett temperaturområde.

Det slutgiltiga valet av DEF testning.

Digital refraktometer är det idealiska instrumentet för testning av DEF för att förhindra användning av vätska som är utanför förväntade värden. Våra refraktometrar uppfyller eller överträffar kraven i ASTM D7821 – 12, Standardmetod för fälttest bestämning av koncentrationen urinämne i Diesel Exhaust Fluid (DEF).

American Petroleum Institute (API), en ideell branschorganisation för opinionsbildning för olja och naturgas inom industrin, är laddad med intygar tillverkare av Diesel Exhaust Fluid (DEF) för selektiv katalytisk reduktion (SCR) utrustade dieselmotorer i Nordamerika. Det bästa sättet att garantera en bra DEF-vätskan är att endast köpa urea som bär API-certifiering och ofta testa vätska med våra refraktometrar för att se till att det uppfyller kvalitetskraven.

En refraktometer kan berätta om det ger mindre miljöpåverkan;s definitivt DEF. 

Alternativ inbegriper; ytterligare skalor för att mäta urea densitet, specifik vikt, och fryspunkt. Liksom, motorns kylvätsketemperatur koncentration och fryspunkt, bromsvätska vattenhalt eller koka och vindrutespolarvätska. Det finns även en gummförstärkning (i tre olika färger) och en praktiskt taget oförstörbart förvaringsfodral.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1185
Skala 2.Nej
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkEngelska
TemperaturkontrollAutomatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensationUrea
Temperaturområde10 till 45°C (50 till 113 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-Based
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer – Karbamid – Urea-baserad diesel-avgasvätska (AdBlue eller DEF) för SCR-katalysator”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *