Palm Abbe Digital Refraktometer för Lönnsirap: Sockerhalt 0 till 85 Brix och temperaturmätning i °C

6.101 kr

Det eMaple Digital Lönnsirap refraktometer kan användas vid trädet kranen eller tanken att mäta maple sap för pre-processövervakning av omvänd osmos, socker shack för att avgöra när man ska rita lönnsirap från pannan eller under lönnsirap tappning och testning. Det eMaple refraktometer presenterar två skalor och åtgärder från 0 till 85 Brix.

Artikelnr: 52-PA202X-306-307 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
306Lönnsirap temp under 30’CBrixSirap0 till 850.10.1
307Lönnsirap temp över 30’CBrixSockerlag >30°C0 till 8510.5

Från kranen till flaska, eMaple Lönnsirap refraktometer gör Lönnsirap testning enkel

Varje droppe räknar…

 

Det eMaple Digital Lönnsirap refraktometer kan användas vid trädet kranen eller tanken att mäta maple sap för pre-processövervakning av omvänd osmos, socker shack för att avgöra när man ska dra av pannan eller under tappning och testning.

 

The measurement of sugar content in maple sap or maple syrup is not just a matter of convenience, it is also important for controlling syrup taste, product quality, and for legal reasons. The principle unit of measure the maple syrup producer is interested in is degrees Brix. Brix is a measure of the percentage of sucrose, by weight, dissolved in a sugar/water solution. In the case of maple sap and maple syrup, 98% or more of the dissolved solids are made up of sugar, so the Brix scale is very applicable to maple syrup measurement.

 

Regionalt finns olika standarder för lönnsirap socker. Intervallet är vanligen mellan 66 till 68 grader Brix. Om en produkt sjunker under 66 °Brix, finns det en risk för jäsning, högre än 68 Brix, finns det en risk att vissa av upplöst socker kommer ut ur lösning som lönnsirap kyler.

 

Areometrar har länge använts i lönnsirap testning, men en refraktometer är mer noggrann än en hydrometer, kräver en mindre provmängd, eliminerar felkällor, är lätt att rengöra och minskar den tid det tar att mäta maple sap och lönnsirap.

 

Det eMaple Digital refraktometer från MISCO har ett område från 0 till 85 Brix och finnas utformat specifikt för lönnsirap industri. Det eMaple refraktometer presenterar två skalor.

 

Den första skalan är en konventionell Brix med en upplösning och precision av /- 0,1 Brix. Den är avsedd för exakt mätning av maple sap eller lönnsirap med en vätsketemperatur på eller under 30°C (86 °F).

 

Den andra skalan är en hög temperatur skala för testning sockerlag över 30 °C (86 °F). Trots att resolutionen av skalan är heltal (inga decimaler), kommer användaren att få en stabil repeatable behandlingen inom /- 0,5 Brix med varje tryck på knappen GO.

 

Varför är två skalor?

 

När mätningar med en refraktometer är det alltid viktigt att sirapen, refraktometer, och den omgivande temperaturen är i jämvikt före mätningen. Heta lönnsirap appliceras på refraktometern, refraktometer optik är chockade av instant temperaturändring. I första 45-60 sekunder eller så efter att heta lönnsirap till refraktometer, det är en snabb minskning av temperaturen i sockerlag som värme absorberas av massan av refraktometern.

 

Graden av förändring (tid kontra temperatur) inledningsvis är mycket brant och det finns ingen tid för sirap, refraktometer, och omgivningens temperatur för att komma fram till en jämvikt. Trots refraktometern har automatisk temperaturkompensation, förändringstakten är så brant är det omöjligt att få en exakt avläsning i första 45-60 sekunder.

 

Misco’s eMaple refraktometer tillvägagångssätt heta lönnsirap mätning på två sätt. För det första, eMaple har speciella elektroniska kretsar för att förhindra visning av avläsningar innan temperaturen har stabiliserats. För det andra, på grund av svårigheten i att anmäla stabila avläsningar av heta lönnsirap är en skala baserad på varma sockerlagen.

 

Lätt att använda:

 

När skalan är markerad kan användaren enkelt ställer en eller två droppar lönnsirap, eller maple sap på refraktometern mätytan, väntar 30 till 60 sekunder och sedan trycker på knappen GO. Den temperaturkompenserade behandlingen är nästan ögonblickligt visat på stora 24-teckens textvisning.

 

Det eMaple refraktometer har en rostfri prov, en avdunstning och en 1 024 element mäta array. Det eMaple refraktometer kan enkelt kalibreras med en droppe vatten hos prägeln av en knapp. Särskilda NIST spårbar kalibreringsvätskor tillgängliga om det behövs.

 

Det stora två-raders LCD-displayen är lätt att läsa, även i svagt ljus, och tar bort den subjektivitet som är associerade med att tolka om en gränslinje korsar liten skala divisioner. Och det är så enkelt att använda! Användargränssnittet består av två knappar, en för att avläsningar och den andra steg genom olika menyalternativ.

 

Kalibreringen är automatisk och kräver inte användning av särskilda kalibreringslösningar eller verktyg. Palm Abbe refraktometer kalibreras automatiskt till vatten och är redo att användas inom några sekunder. Inga fler skruvar till varv och inget att justera.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1306
Skala 2.307
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkRyska, engelska, spanska, tyska, franska
TemperaturkontrollAutomatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensationSackaros
Temperaturområde0 till 50°C (32 till 122 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-Based
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer för Lönnsirap: Sockerhalt 0 till 85 Brix och temperaturmätning i °C”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *