VIP2 | Inline Process Refraktometer – Smart-Sensor med Tri-Clamp-montering

Alla nya MISCO VIP2 (“mycket viktig process”) inline process refraktometer är ett bra exempel på de senaste framstegen i smart-sensortekniken. Eftersom intelligens för bearbetning och kommunikation finns i själva givaren, VIP2 refraktometer eliminerar behovet av en extern kontroll. Den rostfria givarhuvudet och sapphire mätytan är utformade för att klara de tuffaste miljöer. Givaren monteras på dina processer med en branschstandard 2” Tri-Clamp-montering.
Se även: VIP2 Inline tillbehör

Kontakta

Artikelnr: 52-VIP2 Kategori:
 

Beskrivning

Smart-Sensors är bara…smartare!

Tidigare, som nästan alla andra konventionella inline process refraktometrar, den ursprungliga VIP bestod av en stum-givare anslutna till en egenutvecklad styrbox. Givaren, i så fall, var beroende av styrboxen för bearbetning avläsningar och kommunicera med omvärlden. Kontrollera kontrollboxen hade en visning på den, men det var en relativ antika, kasta tillbaka till de dagar man manuellt läsa och anteckna värdena. Idag, sensorer är anslutna till PLC:s och datainsamlingssystem, så är det inte längre ett behov av en egen controller.

Den nya smart-sensor paradigmet helt eliminerar behovet av en kontrollbox, eftersom VIP2Sensorn fungerar självständigt. Inte bara givaren gör all förädling och kommunicerar sig själv, gör det i en mindre storlek paket med större koncentration, temperatur och tryck varierar och det är nästan fem gånger mer noggrann än sin föregångare.

Byggd för att fatta det;

Tillverkad av högsta kvalitet 316L rostfritt stål och passiverat fjäderstål för att ge bästa möjliga korrosionsskydd, VIP2Inline refraktometer är konstruerade för många års tjänst i de tuffaste miljöer(1). En precisionsslipat sapphire optik, nästa hårdaste ämne till diamant, ger en praktiskt taget reptåligt fönster till din vätska ger mindre miljöpåverkan;s fysiska egenskaper. Säkerställa bästa möjliga precision och noggrannhet, ultra-high-resolution linjära detektorn matrisen kan upptäcka även de minsta förändringar i koncentrationen.

Hur fungerar det?

VIP2Inline refraktometer ges högre precision och noggrannhet tack vare MISCO ger mindre miljöpåverkan;s revolutionerande IRIS™ teknik. IRIS, kort för Intelligent brytningsindex, försätter “smarts” i smart-sensor och är hjärtat i varje VIP2Refraktometer. Tack till IRIS, VIP2Kan omedelbart och noggrant mäta brytningsindex, temperatur korrekt avläsning, görar om brytningsindex till en mer användarvänlig enhet och sedan överföra resultatet till din data capture system.

VIP2Givaren är utformad för installation i en procesström eller tank som har en 2” tri-clamp-montering(2). Tri-clamp-design är en standard för sanitära och livsmedelsindustrin ansökningar, men har också anpassats för världen som ett sätt att snabbt montera och avmontera givarna utan verktyg. Om ditt system inte har en tri-clamp-montering, kan det vara en adapter som finns, eller kan du bara svetsa en tri-clamp-adaptern till ditt rörsystem.

Hur fungerar VIP2Inline refraktometer arbete?

VIP2Inline refraktometer kommer mäta fysikaliska egenskaper ett nästan oändligt nummer av vätskor. Du finnas inte begränsat till justa Brix och brytningsindex mätningar. Välj bland hundratals olika skalor i MISCO skala bibliotek, så att givaren kan leverera exakta fysiska egenskaper av intresse, oavsett om det är procent koncentration, frysa, koka, specifik vikt, densitet, etc. Varje givare kan programmeras för att läsa upp till fem olika skalor av ditt välja. Att ändra skalor du behöver bara ansluta givaren till en persondator och ändra skalan i konfigurationsprogrammet.

VIP2-501 resultat din valmöjlighet av 4 till 20 mA eller 0 till 10 volt analog utgång. Alla VIP2Sensorer kan anslutas till USB-porten på en Windows® dator, via MISCO Inline Anslut™ software, där de kan finnas lätt konfigurerat och kalibreras.

Hur du använder VIP2Inline refraktometer(3)

1. MISCO Ladda Inline-Connect-programvara i Windows® en kompatibel dator.

2. Ansluta VIP2Givaren till USB-porten på datorn med den medföljande kabeln.

3. Med hjälp av programvara, noll-givaren för vatten och konfigurera inställningarna för din process.

4. Koppla bort USB-kabeln och montera givaren i processflöde med hjälp av en 2” tri-clamp packning och klämman.

5. Kör power/meddelande kabeln som går från givaren till makt och kommunikationsutrustning.

Fyll i VIP2Utvärderingsformulär och följ sedan anvisningarna på blanketten och skicka den till MISCO kundtjänst för en ingen skyldighet för bedömning av din process.

 

 

Fotnoter:

(1) Givaren är klassificerad enligt IP68. Standardanslutning är klassad till IP67 om du använder anpassade kontakt/kabel, tillgänglig från MISCO, vilket ger en IP68-klassning.

(2) i fall av sanitära rostfria rör, montering storlek bestäms från utsidan av röret.

(3) Det här är en snabb guide och inte en ersättning för instruktionsboken. Läs instruktionsboken innan du använder.

 

Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft, Inc.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1001
Skala 2.003
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnN/A
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayINGEN
Display-storlekN/A
Bakgrundsbelyst displayN/A
SpråkN/A
TemperaturkontrollAuto-Temp. Korrigering
Grund för temp. kompensationSkala beroende
Temperaturområde-20 till 100°C (-4 till 212 °F)
Strömkälla5 till 24 V likström
BatteritidNA
Mått61 mm hög x 64,1 mm max Dia. (2,40″ x 2,52″)
Vikt0,45 kg (1 lb)
Programmerade skalorÄndra skala, alternativ/Inställningar, välj skala
Kalibreringspunkter2
InstrumenthöljeNej
VattentålighetIP68 – NEMA 6P – Nedsänkning till 1 m
FelkoderText-Based
GodkännandenCE, FCC
Vätska tätningarFluorsilikon
MaskingränssnittJa
USB-utgångNej
Tryckområde0 Nytt & Hett Min sida Shoppa Klubbar bar (0 300 psi)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”VIP2 | Inline Process Refraktometer – Smart-Sensor med Tri-Clamp-montering”

Din e-postadress kommer inte publiceras.