Palm Abbe Digital Refraktometer för Havsvatten: Salinitet, Densitet, Specifik vikt, Konduktivitet & Klorering

6.977 kr

Palm Abbe AQUAR Digital havsvatten refraktometer är en professionell refraktometer för testning havsvatten, saltvatten och bräckt havsvatten för oceanografi, vattenbruk, akvarier, avsaltningsanläggningar, och ocean research. Modellen AQUAR-H5O åtgärder havsvatten salthalten i praktiska salinitet enheter (PSU), Sigma-t densitet, specifik vikt, konduktivitet och Chlorinity.

Artikelnr: 52-PA203X-058-173-175-178-180 Kategori:
 

Beskrivning

Skala Medium Måttenhet Display visar Mätområde Upplösning Precision
058 Havsvatten Specifik vikt (D20/20) SeaW D 20/20 1,0000 till 1.1180 0.0001 0,0005
173 Havsvatten Praktiska salinitet enheter (PSU) Havsvatten PSU 0 till 155 1 1
175 Havsvatten Densitet Sigma/t @ 20°C Sigma-t 20°C -2 116 0.1 0.5
178 Havsvatten Konduktivitet @ 20 °C (mS/cm) MS/cm @ 20°C 0 till 100 0.1 0.5
180 Havsvatten Chlorinity (ppt) SeaW Cl ppt 0 till 85,5 0.1 0.5

Från hav till land, AQUAR havsvatten refraktometer åtgärder salthalten i havsvatten, Salt-Water, & Bräckt havsvatten

Få exakta mätningar av havsvatten salthalt, densitet, specifik vikt, konduktivitet och Chlorinity!

 

Misco’s AQUAR™ Digital havsvatten refraktometer är lika hemma på fartyget eller på stranden, och har utformats speciellt för oceanografi, vattenbruk, professionella akvarier, avsaltningsanläggningar, och ocean research.

 

Denna refraktometer kan lösa många av de begränsningar av andra testmetoder inklusive klorid titrering, specifik vikt med hydrometer och konduktivitetsmätare för provning av havsvatten, saltvatten och bräckt havsvatten.

 

Det AQUAR serie refraktometrar är baserade på vedertagna fysikaliska egenskaper av havsvatten och den senaste vetenskapliga forskningen, som publiceras av Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap & kultur (UNESCO) och andra.

 

Det är denna grundval havsvatten som separerar MISCO AQUAR REFRAKTOMETER från andra refraktometrar som är baserat på endast koksalt och vatten. Trots natriumklorid är en av de viktigaste komponenterna i havsvatten, det finns nog andra komponenter som gör en vanlig natriumklorid refraktometer oriktiga med hänsyn till de fysikaliska egenskaperna hos havsvattnet. Andra refraktometrar, som hävdar att havsvatten refraktometrar, troligen baserat på föråldrade uppgifter och visa resultaten i ppt istället för accepterade praktiska salinitet enheter.

 

Traditionella analoga refraktometrar visa avläsningen vid den punkt där en shadowline korsar ett litet glas denprick reticlen. Många av dessa refraktometrar är inte automatiskt temperaturkompenserade, vilket innebär att behandlingen kan vara av betydligt för varje grad Celsius instrumentet temperaturen varierar från 20 °C (68°C). Dessutom avläsningar på analoga refraktometrar är subjektiva och de är svåra att läsa i en båt guppar på vattenytan.

 

Misco’s AQUAR havsvatten refraktometer-serien är den mest stabila och exakta digitala handhållna refraktometrar. Med en precision av /- 0,0005 specifik vikt, AQUAR rivaler många bänkmodell laboratorieinstrument som kostar tusentals av dollar mer.

 

Mätning av havsvatten på Palm Abbe är snabb och effektiv. Instrumentet kan vara noll till färskt vatten och gör exakt repeterbara mätningar i blinken av ett öga. Placera ett prov i havsvatten i mätning, stäng locket avdunstning, och tryck på knappen GO. Den automatiskt temperaturkompenserade behandlingen visas på den stora 24-tecken visas i sekunder. Användaren kan bläddra igenom och välja en lämplig skala (enhet) genom att trycka på knappen MENU. Kalibrering till vatten är automatisk och kräver inte några skruvar och gör eventuella justeringar.

 

Även om AQUAR H2O och AQUAR H5O bas modeller har särskild förinställning skalor upp till fem anpassade havsvatten måttenheter kan programmeras in i en Palm Abbe PA203X för en riktigt anpassade instrument. Användaren kan välja från ett antal fysiska egenskaper inklusive, salthalt, uttryckt i praktisk salinitet enheter (PSU), specifik vikt och densitet vid ett antal referenstemperaturer, sigma-t, konduktivitet, Fryspunkter och chlorinity. Ring för mer information.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1 058
Skala 2. 173
Skala 3 175
Skala 4 178
Skala 5 180
Lins Safir
Detektorelement 1 024
Provbrunn Rostfritt stål
Skyddslock för provbrunn Ja
Ursprungsland USA
Ljuskälla Precisions-LED @ 589.3 nm
Display LCD-Display
Display-storlek 24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst display Ja
Språk Ryska, engelska, spanska, tyska, franska
Temperaturkontroll Automatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensation Sackaros
Temperaturområde 0 till 50°C (32 till 122 °F)
Batterityp 2 AAA-batterier
Batteritid 5000 avläsningar
Mått 145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt 250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter 2
Färg Svart
Instrumenthölje Hårdplast
Vattentålighet IP64 – stänkande vatten
Felkoder Text-Based
Godkännanden CE

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer för Havsvatten: Salinitet, Densitet, Specifik vikt, Konduktivitet & Klorering”

Din e-postadress kommer inte publiceras.