Palm Abbe Digital Refraktometer för Havsvatten: Densitet & Salinitet

6.101 kr

Palm Abbe AQUAR Digital havsvatten refraktometer är en professionell refraktometer för testning havsvatten, saltvatten och bräckt havsvatten för oceanografi, vattenbruk, akvarier, avsaltningsanläggningar, och ocean research. Modellen AQUAR-H2O åtgärder salthalten i praktiska salinitet enheter (PSU) och specifik vikt.

Artikelnr: 52-PA202X-058-173 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
058HavsvattenSpecifik vikt (D20/20)SeaW D 20/201,0000 till 1.11800.00010,0005
173HavsvattenPraktiska salinitet enheter (PSU)Havsvatten PSU0 till 15511

Från hav till land, AQUAR havsvatten refraktometer åtgärder salthalten i havsvatten, Salt-Water, & Bräckt havsvatten

Få exakta mätningar av havsvatten salthalt, densitet, specifik vikt, konduktivitet och Chlorinity!

 

Misco’s AQUAR™ Digital havsvatten refraktometer är lika hemma på fartyget eller på stranden, och har utformats speciellt för oceanografi, vattenbruk, professionella akvarier, avsaltningsanläggningar, och ocean research.

 

Denna refraktometer kan lösa många av de begränsningar av andra testmetoder inklusive klorid titrering, specifik vikt med hydrometer och konduktivitetsmätare för provning av havsvatten, saltvatten och bräckt havsvatten.

 

Det AQUAR serie refraktometrar är baserade på vedertagna fysikaliska egenskaper av havsvatten och den senaste vetenskapliga forskningen, som publiceras av Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap & kultur (UNESCO) och andra.

 

Det är denna grundval havsvatten som separerar MISCO AQUAR REFRAKTOMETER från andra refraktometrar som är baserat på endast koksalt och vatten. Trots natriumklorid är en av de viktigaste komponenterna i havsvatten, det finns nog andra komponenter som gör en vanlig natriumklorid refraktometer oriktiga med hänsyn till de fysikaliska egenskaperna hos havsvattnet. Andra refraktometrar, som hävdar att havsvatten refraktometrar, troligen baserat på föråldrade uppgifter och visa resultaten i ppt istället för accepterade praktiska salinitet enheter.

 

Traditionella analoga refraktometrar visa avläsningen vid den punkt där en shadowline korsar ett litet glas denprick reticlen. Många av dessa refraktometrar är inte automatiskt temperaturkompenserade, vilket innebär att behandlingen kan vara av betydligt för varje grad Celsius instrumentet temperaturen varierar från 20 °C (68°C). Dessutom avläsningar på analoga refraktometrar är subjektiva och de är svåra att läsa i en båt guppar på vattenytan.

 

Misco’s AQUAR havsvatten refraktometer-serien är den mest stabila och exakta digitala handhållna refraktometrar. Med en precision av /- 0,0005 specifik vikt, AQUAR rivaler många bänkmodell laboratorieinstrument som kostar tusentals av dollar mer.

 

Mätning av havsvatten på Palm Abbe är snabb och effektiv. Instrumentet kan vara noll till färskt vatten och gör exakt repeterbara mätningar i blinken av ett öga. Placera ett prov i havsvatten i mätning, stäng locket avdunstning, och tryck på knappen GO. Den automatiskt temperaturkompenserade behandlingen visas på den stora 24-tecken visas i sekunder. Användaren kan bläddra igenom och välja en lämplig skala (enhet) genom att trycka på knappen MENU. Kalibrering till vatten är automatisk och kräver inte några skruvar och gör eventuella justeringar.

 

Även om AQUAR H20 och AQUAR H50 bas modeller har särskild förinställning skalor upp till fem anpassade havsvatten måttenheter kan programmeras in i en Palm Abbe PA203X för en riktigt anpassade instrument. Användaren kan välja från ett antal fysiska egenskaper inklusive, salthalt, uttryckt i praktisk salinitet enheter (PSU), specifik vikt och densitet vid ett antal referenstemperaturer, sigma-t, konduktivitet, Fryspunkter och chlorinity. Ring för mer information.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1058
Skala 2.173
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkRyska, engelska, spanska, tyska, franska
TemperaturkontrollAutomatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensationSackaros
Temperaturområde0 till 50°C (32 till 122 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-Based
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer för Havsvatten: Densitet & Salinitet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *